]]>

Djøf

Rekrutterings- og vikarbureauer

Læg dit cv i de relevante bureauers cv-banker og tilmeld dig deres mailservices, så du får besked, når der er jobs, der matcher dine kompetencer.

Hvis du er jobsøgende, kan et rekrutteringsbureau være det første skridt imod et fast job. Der findes massevis af rekrutteringsbureauer, der er mere eller mindre er specialiserede i forhold til brancher og stillingstyper. Udover muligheden for at blive skrevet op i deres cv-database, har hovedparten af bureauerne også deres egen jobdatabase med ledige stillinger.

Her finder du en oversigt over rekrutteringsbureauer.

Kontakt til bureauer

Du henvender dig til et rekrutteringsbureau ved at ringe eller gå ind på deres hjemmeside og lægge dine data i deres cv-bank. Herefter kontakter rekrutteringsbureauet dig for en uddybende samtale. Eventuelt skal du lave en færdigheds- eller personlighedstest, som du vil få en tilbagemelding på. Husk, at du altid har krav på en tilbagemelding.

Der er stor forskel på, hvad de forskellige rekrutteringsbureauer kan tilbyde. Så kig godt på deres hjemmeside og ring gerne for at høre nærmere.

Gode råd, når du kontakter et bureau

  • Send et overskueligt cv.
  • Fortæl klart og tydeligt, hvad du kan - det letter rekrutteringskonsulentens arbejde.
  • Kig på deres hjemmeside og se, hvilke stillinger der er slået op.  
  • Ring og spørg ind til arbejdsopgaver, hvis det ikke fremgår af den opslåede jobannonce, men vær varsom med at stille spørgsmål, du kan få besvaret på hjemmesiden.

Får du afslag på en stilling, du har søgt gennem rekrutteringsbureauet, er det en god idé altid at gøre opmærksom på, at du gerne vil bruges til andre lignende stillinger.

Vikar

Er du interesseret i at komme ud i en virksomhed, og er du meget fleksibel, så kontakt de store vikar- og rekrutteringsbureauer og bliv skrevet op i deres databaser. Et vikarjob går i de fleste tilfælde ud på at lave forefaldende kontorarbejde, og lønnen er lav. Ansættelsen vil typisk ske på en timelønskontrakt, hvor opsigelse kan ske med dags varsel.

Vikariatet giver dig tid til at finde ud af, om det er et sted for dig, og det giver virksomheden det bedst tænkelige udgangspunkt for at se dig an. Et vikariat kan give dig mulighed for at knytte kontakter i virksomheden, som du kan bruge, når der kommer et job, der matcher dine kvalifikationer.